Benetke, Rimini, San Marino, Verona in Gardsko jezero 6 dni
od 303 €

Benetke, Rimini, San Marino, Verona in Gardsko jezero 6 dni

Z LASTNIM AVTOMOBILOM
Ustvarjeno: četrtek, 28. marec 2024
Ref ID: 4630691
cena na osebo od
303 €
na podlagi 2 odraslih
Ustvarjeno: četrtek, 28. marec 2024
Destinacije: Benetke, Rimini, Emilia Romagna, San Marino, Verona (Pokrajina), Gardsko jezero

O ponudbi

Vaše potovanje po dnevih

Ogled v Google Maps
27 apr.
Vožnja z avtomobilom 241 Kilometrov - 2h 34m
Ljubljana
Benetke
27 apr.
1. Benetke
Ostanite
O destinaciji: Morda nobeno mesto ni tako čudovito kot Benetke, metropola zgrajena na pilotih, labirint postavljen nad laguno. Benetke so bile imenovane za dnevno sobo Evrope, in v resnici so bile stoletja mesto zatočišče za ideje in idealiste, križišče bizantinskega in rimskega sveta. Danes so Benetke drugačna vrsta dnevne sobe. Bogati obiskovalci se vzpenjajo v gondole, da bi zijačili na bizantinske palače, medtem ko jih serenadajo harmonikarji, in ljubitelji umetnosti stojijo na prstih za pogled na renesančne mojstrovine. Noben spomenik ni tako nepozaben kot samo mesto, zato uporabite glavne znamenitosti le kot izgovor za potepanje. Benetke se vrtijo okoli trga San Marco. Najboljša značilnost mozaikom prekrite bazilike San Marco je Pala D'Oro, bleščeče zlato bizantinsko reliefo. Torre dell'Orologio, levo od San Marco, je lepo okrašen stolp ure. Za ljubitelje kulture preverite Accademio za najboljše beneške slike. Nekateri pravijo, da so turistične Benetke resnično Benetke, vendar obstajajo tudi druge Benetke. Da bi jih našli, se odpravite stran od glavnih znamenitosti in v tišje obrobne stanovanjske soseske, ne boste razočarani, ta labirint kamna in barve izžareva čarobnost iz vsakega opeke.
Prikaži več informacij
28 apr.
Vožnja z avtomobilom 264 Kilometrov - 2h 45m
Benetke
Rimini, Emilia Romagna
28 apr.
2. Rimini, Emilia Romagna
Ostanite
O destinaciji: Rimini je glavno mesto province Rimini. Nahaja se ob Jadranskem morju, na obali med rekama Marecchia in Ausa. Mesto umetnosti z antičnimi rimskimi in renesančnimi spomeniki, Rimini je rojstni kraj slavnega filmskega režiserja Federica Fellinija. GLAVNE TURISTIČNE ATRAKCIJE • Avgustov lok, rimski lok, zgrajen v čast rimskemu cesarju, ki mu je posodil svoje ime • Tiberijev most, rimski most, ki označuje začetek Aemiliane poti • Domus kirurga, impresivno arheološko območje, ki dokumentira 20 stoletij zgodovine Riminija. • Muzej Federica Fellinija se nahaja v zgodovinskem središču Riminija in je priljubljen tako med italijanskim javnostjo kot tudi med tujimi obiskovalci. • Tempio Malatestiano.
Prikaži več informacij
30 apr.
Vožnja z avtomobilom 21 Kilometrov - 32m
Rimini, Emilia Romagna
San Marino
30 apr.
3. San Marino
Ustavite
O destinaciji: San Marino, uradno najbolj Serene Republika San Marino (v italijanščini: Serenissima Repubblica di San Marino), je ustavna republika in najstarejša suverena država na svetu. Je enklava, obkrožena z italijanskim ozemljem, med Emilia Romagna in blagovnimi znamkami. Vsebuje goro Titano, visoko 739 metrov, in je oddaljena le 10 kilometrov od Jadranskega morja, čeprav država nima izhoda na morje. Je eden od evropskih mikrodržav. Ker turizem predstavlja več kot 50 odstotkov gospodarstva, je vlada ukinila davke in carinske dajatve, razen za prodajo kovancev in znamk. Poleg tega italijanska vlada San Marinu vsako leto dodeli proračun po osnovni pogodbi, ki so jo podpisali obe strani.
Prikaži več informacij
30 apr.
Vožnja z avtomobilom 290 Kilometrov - 2h 59m
San Marino
Verona (Pokrajina)
30 apr.
4. Verona (Pokrajina)
Ostanite
O destinaciji: Pokrajina Verona je pokrajina v upravni regiji Veneto v Italiji. Na njeni severozahodni meji je Gardsko jezero - največje v Italiji - razdeljeno med Verono in pokrajinami Brescia (regija Lombardija) in Trentino (regija Trentino-Alto Adige/Südtirol). Njeno glavno mesto je mesto Verona. Mesto je UNESCO-va svetovna dediščina. Pokrajina je po naravi kozmopolitska. Na severu meji na Italijanski Tirol, na vzhodu pa na pokrajini Vicenza in Padova.
Prikaži več informacij
02 maj
Vožnja z avtomobilom 103 Kilometrov - 1h 17m
Verona (Pokrajina)
Gardsko jezero
02 maj
5. Gardsko jezero
Ustavite
O destinaciji: Jezero Garda je pomembno turistično območje v senci Dolomitov na severu Italije. Je priljubljena počitniška destinacija, približno na pol poti med Brescio in Verono ter med Benetkami in Milanom. Ta alpska regija je bila oblikovana z ledeniki ob koncu zadnje ledene dobe. Jezero Garda postane precej globoko le nekaj metrov od obale. Najboljše plaže, ki niso prenatrpane, se nahajajo od Punta San Vigilio do Torri del Benaco in voda je zelo čista. Plaža Sirmione je odlična za plavanje, zato boste tam našli najčistejšo vodo vsega jezera Garda. Kvaliteta vode se nenehno preverja in certificira. Plaža Sirmione je sestavljena iz velikih gladkih kamnov in je zelo čista. Razgled je osupljiv, saj polotok Sirmione leži prav v središču južnega jezera Garda.
Prikaži več informacij
02 maj
Vožnja z avtomobilom 431 Kilometrov - 4h 30m
Gardsko jezero
Ljubljana
cena na osebo od
303 €
na podlagi 2 odraslih
Prilagodi paket!
REZERVIRAJ ZDAJ
Ta paket vključuje
Destinacije 5
Nastanitve 3

Predlogi za potovanje

Več idej za potovanje

Več idej
Kontaktirajte nas