Ischia, Italija

Ischia, Italija

Ugodne nastanitve v Ischia

Prikaži vse namestitve

Aktivnosti za uživanje Ischia

Oglejte si vse vstopnice

Ischia Italija

Odkrijte Očarljivi Otok Ischia: Raj, ki čaka na vas!

Dobrodošli na otoku Ischia, skritem dragulju, ki se nahaja v Neapeljskem zalivu, Italija, kjer se naravne lepote, bogata zgodovina in razvajajoča sprostitev združujejo v nepozabno izkušnjo. Dovolite nam, da vas popeljemo skozi čarobne poudarke te očarljive destinacije in vas povabimo, da se podate na potovanje odkrivanja in obnavljanja.

 

Castello Aragonese (Aragonski grad):

Stopite v svet brezčasne lepote in se poglobite v zgodovino Ischie, ko raziskujete veličastni Castello Aragonese. Postavljen dramatično na skalnatem otočku, povezanem z mostom, je ta nekdanja trdnjava in samostan prava paša za oči, saj ponuja panoramski razgled na azurno morje in zelene pokrajine otoka. Razkrijte skrivnosti stoletij, ki jih skrivajo njegove utrjene stene, kjer vas čakajo zgodbe plemiških družin in zgodovinskih dogodkov. Grajska kapelica in muzej razkrivata izjemne freske in artefakte, ki oživijo zgodovino Ischie.

Lokacija: https://goo.gl/maps/KVZ3Fq5Gg72YVNyx6

 

Vrtovi La Mortella:

Pripravite se na očaranost nad harmonično združitvijo umetnosti in narave v Vrtovih La Mortella. Ti očarljivi vrtovi, ustvarjeni s strani priznanega angleškega skladatelja Sira Williama Walta, se ponašajo z osupljivo zbirko eksotičnih in sredozemskih rastlin. Sprehajajte se po dišečih poteh, kjer vsak zavoj ponuja vizualno simfonijo barv in tekstur. Ko sonce zaide, uživajte v čarobnem vzdušju večernih koncertov, ki napolnijo zrak s čustvenimi melodijami.

Lokacija: https://goo.gl/maps/GoNcsQgxguFjkY158

 

Zaliv Sorgeto

Sorgeto je majhni zaliv z kamni, prodnatimi plažami in bazeni vroče vode. Tu se iz morskega dna dvigajo vroče izvirske vode, ki se mešajo s hladno morsko vodo, tvorijo topel tok in bazene med obalnimi skalami s temperaturami med 30 in 37 stopinj Celzija.

Zaradi teh vročih izvirov pod valovi lahko v Zalivu Sorgeto kopate tudi v zimskih mesecih. Poleti boste našli kopaliče, ki se sproščajo v vročih bazenih ob luni.

Kako priti do Sorgeta:

·      Peš: Po stopnicah (približno 250 stopnic) se odpravite iz naselja Panza (izven mesta Forio).

·      Z ladjo: Iz Sant Angela se vkrcate na taksi čoln, cena je približno 6 evrov na osebo (nižja cena za otroke).

Lokacija: https://goo.gl/maps/rYR3xwqr1LYBMSUy8

 

Plaža Citara

Na plaži Citara (Spiaggia di Citara) se nahaja termalni park Poseidonovi vrtovi, kjer se iz vročih vrelcev ustvarjajo bazeni. Plaža je priljubljena točka italijanskih družin, poleti pa je lahko precej natrpana. Njena smaragdno zelena voda lahko hitro postane globoka, zato je odlična za potapljanje.

Plaža Citara se nahaja v mestu Forio in je dostopna z avtobusom ali avtomobilom. Pripravite si denar za vstopnino in izposojo stolov. V baru na plaži opazujte osupljiv sončni zahod in si privoščite masažo na ležalniku. Restavracije v bližini plaže imajo pogosto svoje reševalce iz vode.

Lokacija: https://goo.gl/maps/prdg4agBfg6jjRt7A

 

Plaža Cava dell' Isola

Plaža Cava dell'Isola (Spiaggia di Cava dell'Isola) je priljubljena destinacija za kopanje med mladimi obiskovalci plaže. Poleg čiste vode in mehkega peska je na plaži vrsta restavracij in barov, ki predvajajo glasbo. Skupine najstnikov na pesku pogosto igrajo igre z žogo. Na plaži so tudi kamniti bazeni in majhne jame, v katerih lahko uživajo potapljači.

Do plaže Cava dell'Isola lahko pridete peš po esplanadi iz središča mesta Forio. Do plaže boste morda morali prehoditi strmo pobočje, zato bodite hidrirani. Zaradi sproščujočega razgleda na gore je pohod še toliko bolj vreden. Do plaže lahko pridete tudi z avtobusom, saj do nje vozita dve avtobusni liniji.

Lokacija: https://goo.gl/maps/EdoYQX2xwFKJCUmy7

 

Plaža »Le Fumarole«

Plaža Le Fumarole, ki je dobila ime po vročih parah iz podzemnih vulkanskih dejavnosti, je znana po zdravilnih lastnostih vročega peska. Zanimivo je, da domačini pesek uporabljajo celo za kuhanje hrane pod zemljo. Ker lahko pesek čez dan doseže visoke temperature, se večina ljudi na plažo odpravi ponoči, da bi ob lunini svetlobi izkusili zdravilno toploto.

Plaža je le 10 minut hoje oddaljena od ribiškega mesta Saint'Angelo in Afroditinih termalnih vrtov. Pot do plaže ponuja razgled na pisane mestne hiše. Za kopanje v javnih vročih vrelcih vam ni treba porabiti niti centa.

Lokacija: https://goo.gl/maps/jKbyBW2LPALpzPHL9

  

Plaža Maronti - Obmorski Raj

Velika in peščena plaža Maronti (Spiaggia dei Maronti) s pogledom na gore in vile je zlahka ena najbolj romantičnih plaž na otoku Ischia. Na morju je veliko čolnov, medtem ko skale v daljavi pokrivajo celoten zaliv. Prozorno modra voda vabi k plavanju ali potapljanju. Na voljo so tudi senčniki in ležalniki. Na plaži so osebje in reševalci iz vode še bolj sproščujoči, saj so vedno ustrežljivi in pripravljeni pomagati.

Do plaže Maronti se najlažje pripeljete z avtobusom, avtomobilom ali vodnim taksijem. Če se odločite, da boste do nje prišli peš, boste lahko spoznali slikovite ulice mesta Testaccio. Na plaži Maronti so na voljo tudi različne restavracije in bari ter topli vrelci. S seboj vzemite sandale, saj je pesek poleti lahko zelo vroč.

Lokacija: https://goo.gl/maps/XvteXnvuVN8sd5zF7

 

Sant Angelo

Odkrijte slikovito ribiško vas Sant'Angelo, ki poudarja čar obmorskega šarma. Izgubite se v ozkih tlakovanih ulicah, ki jih krasijo živahne hiše in očarljive butiki. Sprehodite se do pristanišča, kjer vas pomirjujoče morje popelje v zgodbe starodavnih mornarjev in preprostejšega načina življenja. Pocrkljajte se z okusnimi morskimi dobrotami v restavracijah ob obali, medtem ko boste občudovali slikovite čolne, ki plujejo po nežnih valovih.

Lokacija: https://goo.gl/maps/81Ay9RXZpVG6w1SWA

 

Monte Epomeo

Odpravite se na Pustolovščino na Monte Epomeo. Avanturistične duše, ki iščejo osupljive razglede, kliče Monte Epomeo. Vzpon vas bo nagradil z dih jemajočimi razgledi na čarobne pokrajine Ischie. Poglejte na zelene hribe, vinograde in bleščeče Sredozemsko morje, medtem ko osvajate ta veličastni vrh. Čudoviti razgledi bodo za vedno vtisnili lepoto Ischie v vaše srce.

Lokacija: https://goo.gl/maps/T39dL2KAGQvrvefe9

Priporočeno letališče
Capodichino (NAP)
Zanimivosti
  • La Mortella
  • Archaeological Museum of Pithecusae
  • Casamicciola Port
Bližnje destinacije
  • Naples a 34,09 km
  • Sorrento a 42,17 km
  • Capri a 33,92 km
Kontaktirajte nas