Mallorca (otok), Španija

Mallorca (otok), Španija

Ugodne nastanitve v Mallorca (otok)

Prikaži vse namestitve

Aktivnosti za uživanje Mallorca (otok)

Oglejte si vse vstopnice

Mallorca (otok) Španija

Palma de Mallorca

Poglobite se v očarljivo vzdušje Palme de Mallorca, živahnega glavnega mesta otoka. Odkrijte osupljivo gotsko arhitekturo Katedrale Palma, ki jo ljubeče imenujejo "La Seu," in se sprehodite po čarobnih uličicah starega mestnega jedra. Z bogato kulturno ponudbo, modernimi trgovskimi četrtmi in živahnim pristaniščem ponuja Palma edinstveno doživetje mesta.

Lokacija: https://goo.gl/maps/U7bQE73tuTGoiFB68


Serra de Tramuntana

Odpravite se na pustolovščino skozi osupljive Serra de Tramuntana, ki je na seznamu svetovne dediščine UNESCO. Očarali vas bodo visoki hribi, starodavna naselja in bujni nasadi oljk v tej neokrnjeni naravni deželi. Navdušeni pohodniki bodo uživali v številnih slikovitih poteh, medtem ko bodo romantični popotniki lahko ujeli umetniški navdih, ki je nekoč prevzemal priznane umetnike, kot sta Chopin in George Sand.

Lokacija: https://goo.gl/maps/aiSxEYwKf9hMpYn37


Cap de Formentor

Prepuščajte se očarljivosti Cap de Formentor, severnega dragulja otoka. Peljite se po ovinkasti cesti, ki ponuja dih jemajoče razglede na skalnate pečine, ki se spuščajo v azurno morje. Pot se konča pri impresivnem svetilniku, popolnem mestu za uživanje v panoramskih razgledih in zajemanje večnih spominov.

Lokacija: https://goo.gl/maps/nrRqkKwcvS54QBRm7


Soller

Uživajte v slikovitem mestu Soller, ki je skrito med rodovitnimi dolinami in mogočnimi gorami. Očarali vas bodo starodavni tramvaji, ki se vijejo do idiličnega Port de Soller, čudovitega obalnega naselja z lepo zalivom in mirno promenado.

Lokacija: https://goo.gl/maps/q5t72ZxjjZpnw7aT9


Alcudia

Potopite se v zgodovino v Alcudia Old Town, srednjeveškem dragulju, obdanim z zgodovinskimi zidovi. Izgubite se v ozkih tlakovanih ulicah, kjer zgodovina šepeta iz vsakega kamna. Odkrijte rimske ruševine, uživajte v pristni lokalni kuhinji in doživite živahno vzdušje tradicionalnih tržnic.

Lokacija: https://goo.gl/maps/xgFwhNRtSuzKarhq6


Cala d'Or

Doživite očarljivost Cala d'Or, elegantnega letoviškega mesta na jugovzhodni obali. Očarali vas bodo nepromišljene zalive, vsak s svojim edinstvenim čarom, ki vas vabi, da se sprostite v njihovi sončni lepoti. Uživajte v sproščenih sprehodih po peš coni, kjer boste našli raznolike možnosti za okušanje kulinaričnih dobrot in butičnih nakupov.

Lokacija: https://goo.gl/maps/jjyygMH3XFVqoPjq5


Playa de Muro

Uživajte v sončnem sijaju Playa de Muro, 6-kilometrskem odseku mehkega belega peska ob zalivu Alcudia. To je raj za družine in ljubitelje vodnih športov, ki obljublja neskončno sprostitve in blažene trenutke v kristalno čistih vodah in nežnih valovih.

Lokacija: https://goo.gl/maps/1wXhMHCteSDT7yZTA


Es Trenc

Odkrijte nedotaknjeni raj Es Trenc, naravni rezervat na južni obali. Pustite se očarati njegovi karibski podobi, z azurnimi vodami, ki obdajajo mehke peščene obale. Poiščite svoj skriti košček raja, kjer se harmonično prepletata mir in naravna lepota.

Lokacija: https://goo.gl/maps/mHyQSQ3tpHXiba3T6


Jame Drach

Odkrijte mistične Jame Drach, očarljiv podzemni svet blizu Porto Crista. Očarali vas bodo zapleteni stolpi kapnikov, ko boste potovali s čolnom po mističnem jezeru Martel, obdani z melodičnimi toni klasične glasbe.

Lokacija: https://goo.gl/maps/8mkvRPgsQQxGSLkg6


Valldemosse

Raziščite romantični čar Valldemosse, skritega med mogočnimi gorami Tramuntane. Očarale vas bodo zgodovinske kraljeve kartuzije, kraji, ki so navdihovali velike umske, kot sta Chopin in George Sand. Sprehajajte se po čudovitih ulicah, okrašenih s cvetočimi cvetlicami, in uživajte v okusnih mandljevih dobrotah, ki vam bodo zbudile vse čute.

Lokacija: https://goo.gl/maps/xzhptAdrUCzbPgHi6

Priporočeno letališče
Son Sant Joan, Mallorca (PMI)
Zanimivosti
  • Valldemossa
  • Inca
  • Can Pastilla
Bližnje destinacije
Kontaktirajte nas